Joga a výživa, pečenie chleba

Ponúkame tiež semináre na tému Joga a výživa, vegetariánske stravovanie, výživa a dávajúca sila človeka,  kurzy a semináre pečenia chleba.

Výživa a teda aj chlieb môže mať „substanciu“, plnosť, môže človeka zasýtiť nie len hmotne, telesne, ale niesť v sebe aj sýtosť, či plnosť „obsahu“, myšlienky, ideálu a teda naplniť človeka aj duševne. Táto plnosť, substancia jedla má úzky súvis so zdravím, životnou silou alebo všeobecne „energiou“ človeka. Nevzniká len dobrou stravou, pripravenou z kvalitných surovín, ale súvisí s tým, ako ľudské ruky, zmysly a myšlienky pracujú na potravinách. Človek môže rozvinúť toto umenie, túto schopnosť pozdvihnúť, zušľachtiť, či obohatiť tieto tzv. životné, či odborne povedané „éterické“ sily potravín a vytvoriť tým príspevok pre okolie, blížnych či dokonca ľudstvo. Človek môže týmto spôsobom rozvíjať tento dávajúci, tvorivý postoj.

Posledné roky sa okrem iného venujeme aj pečeniu celozrnného špaldového chlebu založenom na medo-soľnom princípe. Chlieb pečieme pomocou Backfermentu - pekárskeho fermentu, ktorý vzniká z medu, soli a obilia. Jedná sa o niečo ako špeciálny druh "kvásku", vzniká za pomoci spontánneho kvasenia medu, soli a špaldy. Viac info o tomto chlebe a backfermente....

Ďalšie info o backfermente, žial zatiaľ len v nemčine, nájdete na http://www.backferment.de

 

 

 

Takisto nás môžte kontaktovať, ak máte záujem ochutnať tento druh celozrnného špaldového alebo ražného chlebu bez kvasníc - pečieme ho každý týždeň.

 

Doma pečený celozrnný špaldový
chlieb bez kvasníc, za pomoci Backfermentu

 

 

Generuje redakčný systém Drupal | Vytvorili: CoolStranky.sk