Skip to main content

Poradenstvo v oblasti výživy

Joga a výživa

a pečenie celozrnného chleba bez kvasníc

Ako si upiecť zdravý chlieb?

Chceli by ste sa naučiť piecť zdravý chlieb bez kvasníc? Zaujíma Vás téma jogy v spojitosti s vegetariánskou výživou?

Semináre zamerané na výživu

Ponúkame semináre na tému Joga a výživa, vegetariánske stravovanie, kurzy a semináre pečenia chleba.

Strava a jej úzky súvis so zdravím

Výživa a teda aj chlieb môže mať „substanciu“, plnosť, môže človeka zasýtiť nie len hmotne, telesne, ale niesť v sebe aj sýtosť, či plnosť „obsahu“, myšlienky, ideálu a teda naplniť človeka aj duševne. Táto plnosť, substancia jedla má úzky súvis so zdravím, životnou silou alebo všeobecne „energiou“ človeka. Nevzniká len dobrou stravou, pripravenou z kvalitných surovín, ale súvisí s tým, ako ľudské ruky, zmysly a myšlienky pracujú na potravinách.

Ako nám môže strava pomáhať

Človek môže rozvinúť toto umenie, túto schopnosť pozdvihnúť, zušľachtiť, či obohatiť tieto tzv. životné, či odborne povedané „éterické“ sily potravín a vytvoriť tým príspevok pre okolie, blížnych či dokonca ľudstvo. Človek môže týmto spôsobom rozvíjať tento dávajúci, tvorivý postoj.

Aký chlieb pečieme?

✓ ľahko stráviteľný

✓ chutný a trvanlivý

✓ bez kvasníc

✓ v biokvalite

✓ celozrnný

✓ domáci

✓ zdravý

Celozrnný špaldový chlieb bez kvasníc

Posledné roky sa venujeme aj pečeniu celozrnného špaldového chleba v bio kvalite založenom na medo-soľnom princípe. Chlieb pečieme pomocou Backfermentu – pekárskeho fermentu, ktorý vzniká z medu, soli a obilia. Jedná sa o niečo ako špeciálny druh „kvásku“, vzniká za pomoci spontánneho kvasenia medu, soli a špaldy.

Tento chlieb je vhodný aj pre ľudí, ktorí majú alergiu alebo neznášanlivosť na droždie.

Viac info o tomto chlebe a backfermente nájdete TU

Ďalšie info o backfermente,  zatiaľ len v nemčine, nájdete na tomto linku http://www.backferment.de

Ak máte záujem ochutnať náš celozrnný špaldový alebo ražný chlieb bez kvasníc, kontaktujte nás – pečieme ho každý týždeň 🙂

Mám záujem o viac informácií

alebo sa chcem prihlásiť na ďalší seminár o pečení chleba