Workshop o pečení celozrnného chleba
Na tomto workshope sa budeme venovať postupu pečenia chleba prakticky. Tento postup vychádzajúca z medo-soľného princípu, bez pekárskych kvasníc.
Radi by sme Vám predstavili pekársky ferment BackNature Ferment direkt, s ktorým by sme následne aj spolu upiekli chlieb. Použitím tohto pekárskeho fermentu vzniká aromatický chutný chlieb, ktorý má „otvorenejšiu“ štruktúru, bohatšiu vôňu, je stráviteľnejší a je bez kvasníc.
Chutný a zdravší chlieb bez kvasníc
Backferment na rozdiel od kvasníc, kde prebieha alkoholové kvasenie, kysne prevažne mliečnym a z časti octovým kvasením.
Hlavnou myšlienkou medo-soľného princípu a backfermentu je harmonické, vyrovnané spájanie polarít medu a soli, alebo inak povedané spájanie kozmického a pozemského pólu života.
Čo si z workshopu odnesiete
- Prehľad o surovinách potrebných na pečenie chleba – obilie, múka a o mletí na mlynčeku na obilie
- Vlastnú praktickú skúsenosť s pečením chleba týmto spôsobom a recept na jeho pečenie doma
- Svoj vlastný, čerstvo upečený celozrnný špaldový chlieb v biokvalite
- Môžete si priamo na workshope kúpiť BackNature Ferment direkt a doma v pečení rovno pokračovať
- Po workshope by ste mali byť dostatočne „podkutí“ na samostatné pečenie doma
Chlieb nie len potravou pre telo
Výživa a teda aj chlieb môže mať „substanciu“, plnosť, môže človeka zasýtiť nie len hmotne, telesne, ale niesť v sebe aj sýtosť, či plnosť „obsahu“, myšlienky, ideálu a teda naplniť človeka aj duševne. Táto plnosť, substancia
jedla má úzky súvis so zdravím, životnou silou alebo všeobecne „energiou“ človeka.
Podpora zdravia človeka
Energia nevzniká len dobrou stravou, pripravenou z kvalitných surovín, ale súvisí s tým, ako ľudské ruky, zmysly a myšlienky pracujú na potravinách. Človek môže rozvinúť toto umenie pozdvihnúť, zušľachtiť, či obohatiť tieto tzv. životné, či odborne povedané „éterické“ sily potravín a vytvoriť tým príspevok pre okolie, blížnych či dokonca ľudstvo. Človek môže týmto spôsobom rozvíjať tento dávajúci, tvorivý postoj.
Kedy sa workshop koná
12. – 13. apríl 2019
piatok od 18:30 do 20:30
sobota od 8:30 do 13:00
Kde sa workshop koná
v našich umelecky upravených priestoroch na adrese Cíbicka cesta 6, Svätý Jur. Tu sa dočítate viac o našom koncepte harmonických, ozdravne pôsobiacich priestorov.
Program
Piatok – úvod do témy, predstavenie medo-soľného princípu a predstavenie backfermentu; zarobenie predcesta na celozrnný chlieb.
Sobota – zarobenie hlavného cesta na chlieb, diskusie na rôzne témy z oblasti
pečenia chleba a výživy, pečenie celozrnného chleba, záverečné zhrnutie
Cena a platba za workshop
50,- Eur/osoba
V cene je zahrnuté: kurzovné, všetky suroviny na pečenie 1 ks špaldového chleba, drobné občerstvenie.
Vzhľadom na obmedzené kapacitné možnosti sa platí vopred, plná suma. Po záväznom prihlásení vám zašleme faktúru.
Storno podmienky
3 týždne pred workshopom – 100% sumy vrátené späť
2 týždne pred workshopom – 50% sumy vrátené späť
1 týždeň a menej pred workshopom – 0% sumy vrátené späť
V prípade, že sa workshopu z nejakých dôvodov nemôžete zúčastniť, máte možnosť nájsť za seba náhradu. Ak sa Vám ani toto nepodarí, prosím kontaktuje nás (email, telefonát) a bude Vám vrátená suma podľa vyššie uvedených storno-podmienok.